Mijn afvalkalender

De ophalers zijn elke dag in de weer om je afval op te halen.
We halen restafval, PMD, Papier & Karton aan huis op volgens de dagen van de afvalkalender.
 

Vanaf 1 januari 2017 rijden de ophaalwagens uit vanaf 22u.  Het afval mag, volgens het nieuwe politiereglement, buitengezet worden op de dag aangegeven op de afvalkalender vanaf 18.30 uur. Indien de zakken door omstandigheden niet werden opgehaald moeten ze terug binnengehaald worden om 9u ’s morgens.

Voor de paden geldt een uitzondering. De padenwagens zijn niet uitgerust om ’s nachts uit te rijden, waardoor de zakken langs de paden nog steeds overdag worden opgehaald. De padenwagens zullen uitrijden vanaf 8u ’s morgens (in de zomermaanden vanaf 6u). Het afval mag, volgens het nieuwe politiereglement, eveneens buitengezet worden op de dag aangegeven op de afvalkalender vanaf 18.30 uur. Wanneer de ophaling door omstandigheden niet doorgaat dienen de restafvalzakken in kleine paden verwijderd te worden uiterlijk om 11u de dag van de ophaling.  

Waarom?
De overlast wordt hierdoor tot een minimum beperkt en de afvalzakken worden vrij snel opgehaald. De kans op opengepikte vuilniszakken door meeuwen wordt veel kleiner.

Vergeten in welke zone u woont?

Selecteer uw straat:

v
GROENE ZONE

<
Today
V
>
december 2018 – januari 2019
 

DOWNLOAD

Download de handige Recycle App en vergis je nooit meer van ophaaldag!
De papieren afvalkalender wordt in december aan huis bedeeld. Je kan de afvalkalender ook downloaden.
De nieuwe afvalkalender voor 2019 kan je nu ook al downloaden.