Bedrijventerrein

Het driehoekig bedrijventerrein ’t Walletje is gelegen in de deelgemeente Westkapelle en sluit met zijn scherpe hoek aan bij de dorpskern, de lange zijden grenzen aan de polders. De derde fase van het bedrijventerrein ’t Walletje is opgespannen tussen de zuidelijke grens van de tweede fase en de kruising tussen de Herenweg en de Westkapellestraat.
 
Met de realisatie van de derde fase van het bedrijventerrein 't Walletje heeft het AGSO het engagement op zich genomen een nieuwe weg in te slaan,
zijnde de ontwikkeling van een duurzaam bedrijventerrein.
Vanuit economisch standpunt is een samenwerking tussen de verschillende KMO's die zich op het terrein vestigen interessant. Van zodra
wordt ervaren dat ook vanuit de KMO's de belangstelling groeiende is, zal het AGSO in zijn rol als parkmanager een overlegcomité oprichten waarbinnen het AGSO, de gemeente Knokke-Heist en de gevestigde bedrijven zich organiseren en engageren om een aantal doelstellingen met betrekking tot de duurzame kwaliteit van 't Walletje te realiseren.
Alle bedrijven op het bedrijventerrein dienen een CO2 – neutraal elektriciteitsverbruik te hebben.

De derde fase van het bedrijventerrein 't Walletje is volledig verkocht.
De vierde fase 't Walletje zit nog in de voorbereidende fase. Meer info hierover volgt naarmate het project vordert.
 
Geïnteresseerde kandidaten kunnen hiervoor de vestigingsaanvraag invullen en opsturen naar info@agsoknokke-heist.be.

 


In 1980 werd de eerste fase van bedrijventerrein 't Walletje ontwikkeld met een oppervlakte van circa 28 hectaren, maar al vlug bleek dat dit veel te weinig was. Vandaar een tweede fase in 1995 met een uitbreiding van een kleine 10 hectaren. De vraag naar uitbreiding was nog steeds groot en daarom volgde er in 2010 nog een  uitbreiding derde fase van iets meer dan 5 hectaren.
 
Op de derde fase is er ook een bedrijfsverzamelgebouw die huisvesting biedt aan 12 bedrijven die hun activiteiten richten op Knokke-Heist.
Daarnaast bevindt zich ook het bedrijvencentrum. Dit kantorencomplex bestaat uit 5 verdiepingen. Het kantoor huisvest op de eerste verdieping de administratie van AGSO, de twee volgende vloeren worden als een bedrijvencentrum ingericht en de bovenste twee worden verkocht.
De vergaderzalen op het gelijkvloers worden ook extern en na de kantooruren verhuurd.