Zoeken

Home  /  Nieuws

Nieuws

Concessie horecaruimte Albertplein
18 nov 2022

Concessie horecaruimte Albertplein

De horecaruimte en de bijhorende ter beschikking gestelde ruimten op en onder het plein worden bestemd tot het inrichten van een bistro, brasserie, restaurant of Grand Café. De horecaruimte is een transparant koepelvormig paviljoen ontworpen door het architectenbureau Philippe Samyn & Partners met een totale vloeroppervlakte van ongeveer 200 m² waarbij de inrichting voldoet om een horecazaak met warme en/of koude keuken te huisvesten.

Verder Lezen
VERHUUR HORECARUIMTE RESIDENTIE CROWN- PASTOOR OPDEDRINCKPLEIN - KNOKKE-HEIST
17 mrt 2022

VERHUUR HORECARUIMTE RESIDENTIE CROWN- PASTOOR OPDEDRINCKPLEIN - KNOKKE-HEIST

AGSO Knokke-Heist zoekt een huurder voor het inrichten en exploiteren van een gelijkvloerse horecaruimte in de Residentie Crown, gelegen op het Pastoor Opdedrinckplein te Knokke-Heist.

Verder Lezen
Vlaamse overheid geeft onderzoekspremie van € 12 336 voor restauratiewerken aan de beschermde Magrittezaal
1 feb 2022

Vlaamse overheid geeft onderzoekspremie van € 12 336 voor restauratiewerken aan de beschermde Magrittezaal

Knokke-Heist ontvangt nu een premie van € 12 336 van de Vlaamse overheid om onderzoek te doen naar de staat van de Magrittezaal. AGSO Knokke-Heist heeft hiertoe een opdracht gegund aan een gespecialiseerd architectenbureau en een erkende restaurateur-muurschilderingen. Zij zullen de nodige restauratie- en reinigingsproeven uitvoeren en een eerste conditierapport opmaken over de muurschilderingen. Tegelijk worden noodfixaties en bewarende maatregelen getroffen op de meest kritische beschadigingen van de muurschilderingen. De onderzoeksresultaten zullen vervolgens bestudeerd en verwerkt worden tot een leidraad voor de opdracht voor de renovatie van “Het Betoverde Rijk” en de Magrittezaal zelf.

Verder Lezen
Aanvang werken Maes- en Boereboomplein
8 dec 2021

Aanvang werken Maes- en Boereboomplein

Enige tijd geleden konden we trots melden dat AGSO Knokke-Heist en CAAAP de definitieve omgevingsvergunning voor de heraanleg van het Maes- en Boereboomplein hadden verkregen. Ondertussen kunnen wij je na een succesvolle voorverkoop van Hoost de volgende mijlpaal in het project aankondigen. Na het kerstverlof (10/01/2022) start aannemer Artes met de werken.

Verder Lezen
Parkeren rond Heldenplein
2 dec 2020

Parkeren rond Heldenplein

- De Shop & Go parkeerplaatsen ter hoogte van Knokkestraat 2 t.e.m. 8 blijven behouden ‐ De Shop & Go parkeerplaatsen en de laad‐ en loszone ter hoogte van Knokkestraat 12 t.e.m. 20 verdwijnen aangezien de breedte van de rijweg niet toelaat om verkeer toe te laten naast een geparkeerd voertuig. Parkeren of stilstaan is hierdoor ook niet meer mogelijk. ‐ De laad‐ en loszone ter hoogte van Knokkestraat 20A‐22 blijft behouden, maar een deel van het voetpad wordt hiervoor ingenomen. Op die manier kan er steeds geladen of gelost worden, terwijl voertuigen er tegelijk kunnen passeren. ‐ De Shop & Go plaatsen in de Kursaalstraat blijven behouden.

Verder Lezen
Aanvang werken Heldentoren
30 okt 2020

Aanvang werken Heldentoren

Bij de start van de werken zal de verkeersdoorstroming in de buurt wijzigen. Zo worden de Nicolas Mengélaan en de verbindingsweg tussen de Knokkestraat en de Elizabetlaan deel van de werf (zie plan hieronder). Daarnaast wordt de Knokkestraat definitief een éénrichtingsstraat met rijrichting naar de Kursaalstraat. Bovendien wordt één rijstrook van de Elizabetlaan voorzien als tijdelijke laaden loszone voor werfvoertuigen. Tot slot willen we u nog meedelen dat er vanaf maandag 9 november 2020 niet langer gebruik kan gemaakt worden van de parking in de Knokkestraat. De eerst geplande werken zijn het plaatsen van een werfafsluiting, het verwijderen van de verharding (asfalt van parking en wegen, voetpaden…), het plaatsen van de beschoeiing en de voorafgraving van de bouwput. De beschoeiing wordt zo geplaatst dat er steeds verkeer toegelaten is naast de werf zonder gevaar voor verzakkingen van de nabijgelegen grond.

Verder Lezen
Omgevingsvergunning voor aanleg van het bedrijventerrein t Walletje 4 in Westkapelle ingediend
13 okt 2020

Omgevingsvergunning voor aanleg van het bedrijventerrein t Walletje 4 in Westkapelle ingediend

Op 14 juli heeft AGSO de omgevingsvergunning ingediend voor de realisatie van het bedrijventerrein ’t Walletje fase 4. De aanvraag omvat de aanleg van rioleringen en wegenis, maar ook de aanleg van een buffervijver, parkzone en een fietspad die het dorp van Westkapelle zal verbinden met de ziekenhuis site. Deze procedure voorziet een openbaar onderzoek, waarbij je, indien gewenst, de dossierstukken kan inkijken. Dit onderzoek start op 15/10/20 en loopt tot 15/11/20. Het dossier kan je via het publieke omgevingsloket of ter plaatse op het gemeentehuis inkijken.

Verder Lezen
Omgevingsvergunning voor realisatie nieuwbouwproject HOOST ingediend
12 okt 2020

Omgevingsvergunning voor realisatie nieuwbouwproject HOOST ingediend

Op 26/09 heeft CAAAP de omgevingsvergunning voor de realisatie van het nieuwbouwproject “HOOST” (de bouw van een multifunctionele zaal, kantoren, bibliotheek, ondergrondse parking, appartementen en de heraanleg van het plein & de straten) ingediend bij de gemeente Knokke-Heist. Deze procedure voorziet een openbaar onderzoek waarbij je, indien gewenst, de dossierstukken kan inkijken. Dit onderzoek start op 12/10/20 en loopt tot 12/11/20. Het dossier kan je via het publieke omgevingsloket of ter plaatse op het gemeentehuis inkijken.

Verder Lezen
AGSO gaat voor groener met installatie van 135 zonnepanelen
25 sep 2020

AGSO gaat voor groener met installatie van 135 zonnepanelen

AGSO draagt bij aan een groenere aarde door een installatie van 135 zonnepanelen op de gemeentelijke basisscholen het Anker en de Pluim. Hiermee kunnen de twee scholen, alsook Sincfala voorzien worden van zonne-energie.

Verder Lezen
Disorderline geeft ook artistieke invulling aan gloednieuwe kiosk op het Maes- en Boereboomplein
7 aug 2020

Disorderline geeft ook artistieke invulling aan gloednieuwe kiosk op het Maes- en Boereboomplein

Op het Maes- en Boereboomplein staat sinds 10 juli een nieuwe kiosk waar bezoekers de recentste informatie over het project HOOST kunnen vinden. De kiosk werd door het gekende ‘Disorderline’ vorm gegeven en staat centraal op het plein. De gebruikte kleuren zijn in overeenstemming met de kleuren die gebruikt worden in het ontwerp van het Parijse architectenbureau Jacob+Macfarlane. De nu al iconische, kleurrijke toren zal een nieuwe landmark en aantrekkingspool worden in Knokke-Heist. Naast 97 unieke appartementen is er ook een multifunctionele evenementenhal, een bibliotheek en spelotheek, een trouw -en gemeenteraadszaal en lokalen voor enkele gemeentelijke diensten voorzien.

Verder Lezen
Sloop Hoeve
17 apr 2020

Sloop Hoeve

Op maandag 20 april start de afbraak van de hoeve langs de Herenweg in Westkapelle. Hiermee wordt de 1e stap gezet in de verwezenlijking van de uitbreiding (4e fase) van het bedrijventerrein ’t Walletje. De aannemer zal de hinder voor de omwonenden tot een minimum beperken. Het aanwezige asbest wordt voorafgaand aan de effectieve sloop verwijderd volgens de wettelijke voorschriften. De reglementaire uitvoering wordt opgevolgd door de aangestelde deskundige Samuel Danneels – ABO NV.

Verder Lezen
Start bouwwerkzaamheden ODD-plein
15 apr 2020

Start bouwwerkzaamheden ODD-plein

IMMOBEL, projectontwikkelaar van Crown, een kwalitatief hoogstaand nieuwbouwproject aan het Opdedrinckplein, start binnenkort zijn bouwactiviteiten. Het project wordt in opdracht van AGSO Knokke-Heist ontwikkeld. De residentie beschikt over 43 appartementen met bijhorende terrassen of tuin, een ondergrondse parkeergarage, en een gelijkvloers handelspand dat onder het beheer van AGSO zal worden geëxploiteerd.

Verder LezenAGSO Knokke-Heist
Afdeling Waterbedrijf
’t Walletje 104 bus 101
8300 Knokke-Heist BE

info@agsoknokke-heist.be
+32 50442500
Ma - Vrij: 8.30u - 17.00u doorlopend

Volg AGSO