Toewijzing PPS Maes en Boereboomplein, Knokke-Heist

- augustus 20, 2018

PERSBERICHT

Knokke-Heist, 20 augustus 2018

Toewijzing PPS Maes en Boereboomplein, Knokke-Heist

AGSO heeft de onderhandelingen met de aangewezen voorkeursbieder voor de realisatie van het project Maes en Boereboomplein afgerond. Aan de raad van bestuur van 10 september wordt de definitieve goedkeuring gevraagd.

De THV Vanhaerents Development-Artes Depret kwam als eerste gerangschikte naar voor. Vanhaerents Development kreeg onlangs de nieuwe naam CAAAP – ‘Creators of triple A places’. CAAAP en Artes Depret behoren beiden tot de Artes Group. Op de site komt het nieuwe en nu al iconische Community House naar het concept van de bekende Parijse architect Jakob + Macfarlane. Verder komt er een volledig nieuw plein, een ondergrondse parking voor meer dan 250 wagens en een zone voor winkels en horeca.

Het winnende voorstel van de ontwikkelaar CAAAP en de aannemer Artes Depret is in samenwerking met het architectenbureau B2Ai, de studiebureaus Establis, Ingenium, Plantec en Green building Projects.

Het geïntegreerde voorstel beantwoordde het meest aan de hoge kwaliteitseisen opgelegd door het AGSO Knokke-Heist. CAAAP garandeert een unieke invulling van het project waar architectuur, duurzaamheid en beleving centraal zullen staan. De opwaardering van het plein zal een nieuwe aantrekkingspool voor Knokke-Heist worden.

Het Community House wordt een nieuwe ‘landmark’, op 300 meter van de zee en het station, in het hart van Heist. De toren met centrale patio heeft een footprint van 1.600 m² en is 13 verdiepingen hoog. In de toren is er plaats voor een dubbelhoge multifunctionele evenementenhal, een bibliotheek en spelotheek, een trouw -en gemeenteraadszaal, lokalen voor enkele gemeentelijke diensten en een 90-tal unieke appartementen.

Het plein met de omliggende wegenis heeft een oppervlakte van 15.000 m² en wordt volledig heraangelegd voor de verschillende activiteiten zoals de wekelijkse dinsdagmarkt en het jaarlijkse carnaval. De bovengrondse parkeerplaatsen verdwijnen naar de ondergrond. Aan de zijde van de Molenstraat is er ruimte voor detailhandel en horeca.

In de maand september wordt de samenwerkingsovereenkomst ondertekend en kan de voorbereiding van de omgevingsvergunning beginnen. Het RUP is reeds van kracht waardoor het project in het eerste kwartaal van 2019 vergund kan worden, en de commercialisatie en de bouw meteen kunnen starten. De afbraakwerken van het bestaande gemeentehuis en de Ravelingen staan gepland voor het tweede kwartaal van 2019. Het project zal gerealiseerd worden op een termijn van 3 jaar waardoor de verschillende gemeentefuncties en bewoners tegen 2022 hun intrek kunnen nemen.

Contactpersoon AGSO Knokke-Heist:

Contactpersoon CAAAP: Projectontwikkelaar: Bart Putman; bart.putman@caaap.be

 

Visualisaties project – op aanvraag: hoge resolutie beschikbaar


agso_2.jpg
agso_2.jpg
EDIT DELETE
agso_3.jpg
agso_3.jpg
EDIT DELETE
agso_4.jpg
agso_4.jpg
EDIT DELETE
agso_5.jpg
agso_5.jpg
EDIT DELETE
agso_6.jpg
agso_6.jpg
EDIT DELETE
agso_7.png
agso_7.png
EDIT DELETE

 


Inschrijving nieuwsbrief

 

Openingsuren

Ma - Vrij:
8.30u - 17.00u doorlopend

Interesse in een project?

Heeft u interesse voor één van onze projecten? Vul dan zeker het formulier in zodat wij u op de wachtlijst kunnen plaatsen en op de hoogte kunnen houden van eventuele vorderingen in het project. Vergeet niet te vermelden voor welk project u interesse heeft.