Heldentorens

bouwprojecten
Dit project omvat meer dan enkel de Heldentorens. De projectzone bestaat uit zowel het Heldenplein, het Vissershuldeplein, de Elizabetlaan als de bebouwing ter hoogte van de voormalige Rosalie Babelutte.
 
Het is de bedoeling dat de Elizabetlaan als breuklijn van de deelgemeente Heist verdwijnt. Door de nieuwe A11 zal er minder verkeer gebruik maken van de Elizabetlaan en kan men de huidige 2x2 rijbanen reduceren tot 1x2. Het bestaande verkeersknooppunt ter hoogte van het Heldenplein zal veranderen in een groene parkrotonde. Onder het Heldenplein komt een rotatieparking met twee ondergrondse lagen.
 

Heldentoren

De Heldentorens moeten fungeren als nieuw baken. Deze zijn gesitueerd op de kruising met de Elizabetlaan en Kursaalstraat. Het architectenbureau Neutelings is verantwoordelijk voor de architecturale invulling. De slanke toren wordt een landmark voor Heist. De bouwhoogte is ongeveer gelijk aan die van de Zeedijk en het Heldenplein, en deze zal verder als referentie dienen voor een aantal strategische plekken die Knokke-Heist zullen markeren
 
Het gemeentelijk RUP projectzone Elizabetlaan-Heldenplein werd op 16 juli 2015 goedgekeurd. Momenteel wordt het project verder uitgewerkt in samenwerking met Chrigabo en architectenbureaus Neutelings en West 8. Studiebureau Technum werd aangesteld om het ontwerp van de herinrichting van de Elizabetlaan verder op punt te zetten.
 
Heldentoren
Heldentoren
EDIT DELETE
Luchtfoto Elizabetlaan
Luchtfoto Elizabetlaan
EDIT DELETE
 


Inschrijving nieuwsbrief

 

Openingsuren

Ma - Vrij:
8.30u - 17.00u doorlopend

Interesse in een project?

Heeft u interesse voor één van onze projecten? Vul dan zeker het formulier in zodat wij u op de wachtlijst kunnen plaatsen en op de hoogte kunnen houden van eventuele vorderingen in het project. Vergeet niet te vermelden voor welk project u interesse heeft.