Zoeken

Over AGSO  /  Tariefconsultatie

Tariefplan 2023-2028

In de loop van 2022 diende AGSO bij de WaterRegulator een nieuw tariefplan in voor de komende 6 jaar. 
Het nieuwe tariefplan bestaat uit een toelichtende nota en een gegevensbestand.

In de toelichtende nota vind je meer informatie over onze bedrijfsvoorstelling, een overzicht van onze wateractiviteiten en activa, een voorstelling van onze strategie en prestaties en de evolutie van de kosten, opbrengsten, omzet en facturatie. De toelichtingsnota kan je hier bekijken. Via het gegevensbestand kun je vervolgens de cijfermatige uitwerking van het tariefplan bekijken. Het gegevensbestand kun je hier downloaden.

De publieke consultatiefase is afgelopen en alle resultaten zijn verwerkt. Op 22 augustus dienden we het consultatieverslag bij de Waterregulator. Het consultatieverslag kan je via deze link downloaden. 

Tarief-pad 2023-2028

Het tarief-pad is een deling van de noodzakelijke opbrengsten door een prognose van het aantal kubieke meter drinkwater die dat jaar verkocht zullen worden. De berekening van het tarief-pad omvat enkel een simulatie van de drinkwatercomponent. Er wordt dus geen rekening gehouden met de gemeentelijke bijdrage voor afvoer en de bovengemeentelijke bijdrage voor zuivering.


grafiek

Het tarief-pad vertaalt zich in de volgende maximumtarieven:

maximumtarieven

We hebben voor een aantal ‘typeabonnees’ een berekening gemaakt. Die berekening kan je hier bekijken. In de berekening zijn de bijdragen van afvoer en zuivering berekend met de huidige tarieven, omdat eventuele stijgingen niet enkel door de drinkwaterbedrijven worden bepaald.

AGSO Knokke-Heist
’t Walletje 104 bus 101
8300 Knokke-Heist BE

info@agsoknokke-heist.be
+32 50442500
Ma - Vrij: 8.30u - 17.00u doorlopend

Volg AGSO