Zoeken

Home  /  Info  /  Hoog waterverbruik  /  Verborgen lekken

Verborgen lekken

Indien het waterverbruik dit jaar hoger is dan voorgaande jaren, kunt u misschien met enkele eenvoudige tips tot een verklaring komen.

  • Is de samenstelling van uw gezin gewijzigd? Meer personen betekent meer verbruik. Gemiddeld kunt u ongeveer 40 m³ water per persoon per jaar rekenen.
  • Zijn er bijkomende sanitaire toestellen zoals een waterverzachter geïnstalleerd, die het hoger verbruik verklaren?
  • Zijn de meterstanden op de factuur correct? U kunt dit controleren door zelf de watermeterstand na te zien. Is er een verschil, neem dan contact met ons op.
  • Misschien is er een lek, waarvan u het bestaan niet kent.Een watermeter is zeer gevoelig en registreert elk verbruik, hoe miniem ook.

Dit kunt u eenvoudig controleren door ’s avonds de meterstand te noteren. Verbruik tijdens de nacht geen water en noteer ’s morgens opnieuw de meterstand.Indien de cijfers niet overeenkomen met de stand van de avond voordien, is er een lek op de binnenleiding.Kleine lekken kunnen aanleiding geven tot een aanzienlijk verbruik over heel het jaar. Kunt u het lek zelf niet vinden en dichten, haal er dan gespecialiseerde hulp van een loodgieter bij.

AGSO Knokke-Heist
Afdeling Waterbedrijf
’t Walletje 104 bus 101
8300 Knokke-Heist BE

info@agsoknokke-heist.be
+32 50442500
Ma - Vrij: 8.30u - 17.00u doorlopend

Volg AGSO