Zoeken

Home  /  Info  /  Nazicht van brandkranen

Nazicht van brandkranen

Op het gemeentelijk waterleidingnet zijn meer dan 1800 brandkranen gekoppeld. Dit zijn hoofdzakelijk ondergrondse brandkranen, maar er zijn enkele bovengrondse brandkranen. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor het onderhoud en de goede werking van de brandkranen.

Daarom worden alle brandkranen door AGSO op geregelde tijdstippen nagezien. Bij elke brandkraan wordt er een debietmeting uitgevoerd. Vaak zijn deze brandkranen beschadigd, onbereikbaar door wegwerkzaamheden, de signalisatiepalen of H -plaatjes verdwijnen of geven een onvoldoende debiet.

AGSO maakt de brandkranen opnieuw zichtbaar en bereikbaar, verwijdert afval uit de put, test de brandkraan en voeren een debietmeting uit.

Na de controle wordt een detaillijst met alle opmerkingen en gebreken opgesteld.

AGSO voert vervolgens de nodige herstellingen uit. Brandkranen met een onvoldoende debiet worden automatisch vervangen. Brandkranen moeten immers een minimaal debiet leveren van 1000 l/min. Brandkranen op grote distributieleidingen kunnen tot 2000 l/min. leveren.

Brandkranen zijn van levensbelang. De Brandweer moet die snel kunnen vinden en dit is niet altijd het geval. Daarom is het van belang nooit te parkeren bovenop een brandkraan. De brandkranen zijn steeds te herkennen aan een H -plaatje.

Bovengrondse brandkranen hebben het voordeel dat ze steeds bereikbaar zijn en ook een groter debiet geven. Deze bovengrondse brandkranen worden meestal geplaatst bij grote openbare gebouwen.

Er zijn o.a. bovengrondse brandkranen geplaatst aan het Gemeentehuis, Atheneum, de winkelketens Carrefour en Delhaize, de kerk van Heist, de Post van Knokke, Rubensplein, Ambachtelijke Zone, Rustoord Westkapelle,…

AGSO Knokke-Heist
Afdeling Waterbedrijf
’t Walletje 104 bus 101
8300 Knokke-Heist BE

info@agsoknokke-heist.be
+32 50442500
Ma - Vrij: 8.30u - 17.00u doorlopend

Volg AGSO