Zoeken

Home  /  Nieuws  /  Water verspillen is niet meer van deze tijd

Water verspillen is niet meer van deze tijd

31 jul 2023

Elke dag spoelen wij gemiddeld 120 liter water door het toilet, het doucheputje, de wasmachine of de tuinslang … Nu we weten hoe schaars water aan het worden is, delen we graag tips om bewuster om te gaan met deze kostbare hulpbron.

Water is onmisbaar. Zonder water geen drinken, geen landbouw, geen industrie en … geen leven op aarde. Maar water wordt steeds schaarser. Dat komt onder meer door de vervuiling, verstedelijking en klimaatverandering. Het is belangrijker dan ooit dat we geen water verspillen. Zo kunnen we, bijvoorbeeld, korter en minder frequent douchen, de kraan dichtdraaien tijdens het tandenpoetsen en de (vaat)wasmachine enkel vol gebruiken. Water is onmisbaar. Zonder water geen drinken, geen landbouw, geen industrie en … geen leven op aarde.
Maar water wordt steeds schaarser. Dat komt onder meer door de vervuiling, verstedelijking en klimaatverandering. Het is belangrijker dan ooit dat we geen water verspillen. Zo kunnen we, bijvoorbeeld, korter en minder frequent douchen, de kraan dichtdraaien tijdens het tandenpoetsen en de (vaat)wasmachine enkel vol gebruiken.

DE REGENWATER-REFLEX

Niet al het water dat we verbruiken, hoeft drinkwater te zijn. Voor het toilet, het poetsen en het besproeien van planten en de tuin, kan je perfect regenwater of ‘grijs’ water gebruiken. Vang dus zoveel mogelijk regenwater op in een regenput of -ton. Door ons waterverbruik te verminderen en alternatieve waterbronnen te gebruiken, dragen we bij aan een duurzamere wereld voor onszelf en toekomstige generaties.


AGSO Knokke-Heist
Afdeling Waterbedrijf
’t Walletje 104 bus 101
8300 Knokke-Heist BE

info@agsoknokke-heist.be
+32 50442500
Ma - Vrij: 8.30u - 17.00u doorlopend

Volg AGSO