Zoeken

Home  /  Nieuws  /  Waterf###, 320 euro per persoon besparen?!

Waterf###, 320 euro per persoon besparen?!

26 mrt 2021

De Vlaming blijft verknocht aan flessenwater en dat kunnen ze voelen in hun portemonnee. Kraanwater is een volwaardig alternatief: het is goedkoper en bovendien milieuvriendelijker. Die boodschap brengt AquaFlanders, de federatie van Vlaamse waterbedrijven en rioolbeheerders. De organisatie lanceert een nieuwe bewustmakingscampagne ‘Waterf###’ om de financiële voordelen van kraanwater in de kijker te zetten. De gemiddelde Vlaming kan per jaar maar liefst 320 euro sparen door voor kraanwater in plaats van flessenwater te kiezen.

Onbekend is onbemind

Uit een recent marktonderzoek blijkt dat slechts 11% van de Vlamingen weet dat een kubieke meter (1 m³ of 1000 liter) kraanwater minder dan 5 euro kost. De helft schat de prijs een pak hoger en beseft dus ook niet dat kraanwater een stuk goedkoper is dan flessenwater. Daar wil AquaFlanders verandering in brengen met ‘Waterf###’, een bewustmakingscampagne rond de prijs van kraanwater. De gemiddelde Vlaming kan per jaar maar liefst 320 euro besparen!

“320 euro besparen, Waterf###!?” is dan ook de slogan van de campagne. Dat bedrag is heel wat. Dat is 2 jaar je favoriete series en films streamen. Dat is een nieuwe grasmaaier. Dat is een mooi centje voor op de spaarrekening.

Hoeveel jij, jouw gezin, organisatie of vereniging precies kan besparen? Dat bereken je met het waterkompas op www.kraanwater.be


AGSO Knokke-Heist
Afdeling Waterbedrijf
’t Walletje 104 bus 101
8300 Knokke-Heist BE

info@agsoknokke-heist.be
+32 50442500
Ma - Vrij: 8.30u - 17.00u doorlopend

Volg AGSO