Zoeken

Home  /  Nieuws  /  Zelfscan water helpt huishoudens om kraanwater te besparen

Zelfscan water helpt huishoudens om kraanwater te besparen

17 mrt 2022

Het gemiddelde waterverbruik per inwoner in Vlaanderen daalt. Dat is een goede zaak. Toch kunnen veel huishoudens met kleine en grotere ingrepen nog heel wat kraanwater, en geld, besparen. De zelfscan water helpt hen daarbij.

 De zelfscan water is een gratis, online tool. AquaFlanders ontwikkelde het instrument in overleg met de Vlaamse Milieumaatschappij zodat huishoudens op een laagdrempelige manier hun waterverbruik in kaart kunnen brengen. Een gepersonaliseerd rapport vergelijkt het verbruik van een huishouden met het gemiddelde verbruik van vergelijkbare huishoudens in Vlaanderen en geeft handige en toepasbare tips om kraanwater te besparen.

 Deze tips variëren van snelle winsten door kleine aanpassingen in dagelijkse gewoontes tot eenvoudige doe-het-zelfoplossingen en grotere aanpassingen aan de waterinstallatie in huis. Daarmee biedt de tool oplossingen voor elk budget en voor elk type huishouden.

 “Met de zelfscan water ontwikkelde AquaFlanders een laagdrempelig instrument om kraanwater te besparen. In enkele minuten krijg je een persoonlijk rapport met tips voor elk budget.”

Carl Heyrman, algemeen directeur AquaFlanders 


AGSO Knokke-Heist
Afdeling Waterbedrijf
’t Walletje 104 bus 101
8300 Knokke-Heist BE

info@agsoknokke-heist.be
+32 50442500
Ma - Vrij: 8.30u - 17.00u doorlopend

Volg AGSO